Αρχική Συνταγές ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

print
email

ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις (οσο παρει)

Ζαχαρη αχνη

2 ποτηρια σπορελαιο

1 ποτηρι ρετσινα η μπιρα

2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουτερ

250γρ καρυδοψυχα ψιλοκομενα

400γρ πορτοκαλι γλυκο η μαρμελαδα της αρεσκεια σας

 

                                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε το σπορελαιο και προσθετουμε τη ρετσινα η μπιρα.Αφου ανακατευτουν καλα προσθετουμε το αλευρι κοσκινισμενο και το μπεικιν.Βαζουμε τη ζυμη στο ψυγειο ‘’να ξεκουραστει’’για μιση ωρα.Ανακατευουμε το καρυδι με το πορτοκαλι η τη μαρμελαδα για να ετοιμασουμε τη γεμιση.Παιρνουμε ένα κομματι ζυμης στη χουφτα μας και το πλαθουμε,βαζοντας μεσα του ένα κουταλι γεμιση και κλεινουμε τη ζυμη σε μισοφεγγαρο.Ψηνουμε 20 λεπτα στους 180 βαθμους.Βγαζουμε από το φουρνο τα σκαλτσουνια,τα ραντιζουμε με ανθονερο (προαιρετικα) και πασπαλιζουμε με αχνη.Αν θελουμε βαζουμε κανελιτσα.

                                                    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Ραδιόφωνα

Καιρός



Ο καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 12 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 21 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ