Αρχική Συνταγές ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

print
email
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

Υλικά:

1κιλό αλεύρι

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα λάδι

1 κούπα λευκό κρασί

1 κουτ.σούπας κονιάκ

1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. σούπας κανέλα

1/2 κουτ. γλ. σόδα

1 κουτ. γλ. αμμωνία

χυμός από 1 πορτοκάλι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το λευκό κρασί και κονιάκ μέχρι να δούμε ότι έχει διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι, φουσκώνει αμέσως και το ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ με το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και την αμμωνία, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη. Σταματάμε το χτύπημα, λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά ή κοτσιδούλες. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς (αέρα) ή 180 αντιστάσεις για 20-25', αναλόγως το μέγεθος που έχουμε φτιάξει τα κουλούρια.

 

Σημειώσεις:

- Βγαίνουν αρκετά κουλουράκια, οπότε αν ψήνετε σε αέρα θα μπορείτε να βάζετε δύο ταψιά ταυτόχρονα.

- Μπορείτε να μειώσετε τη δόση στη μέση αν θέλετε λιγότερα

- Αντέχουν αρκετές μέρες κλεισμένα σε κουτί ή τάπερ.

- Μπορείτε να πασπαλίσετε με σουσάμι πριν τα βάλετε στο φούρνο.

Ραδιόφωνα

Καιρός



Ο καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 12 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 7 ως 12 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ